Recept

Mokka kerstbuche

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte kerstklassieker, maar deze keer gemaakt van cake! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Giet de 2 kopjes warme espresso erbij. Klop de eieren op met de suiker tot een bleke massa. Giet er in een straaltje het boter-espresso-chocolademengsel bij.

  2. 2

    Meng de bloem, het cacaopoeder en het zout en spatel door het beslag. Beboter en bebloem een rechthoekige cakevorm van 35 cm in en stort het beslag erin. Schuif 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en ontvorm. Als de cake helemaal afgekoeld is, snij je deze overlangs in 3 gelijke stukken.

  3. 3

    Klop voor de mokkacrème de boter en de poedersuiker tot een luchtige massa. Voeg het espressopoeder en het mokka-extract toe. Schep in een spuitzak.

  4. 4

    Bestrijk 2 binnenkanten van de cake met een deel van de mokkacrème. Stapel de lagen cake op elkaar en werk de bovenkant af met de rest van de mokkacrème.

  5. 5

    Plet de koffiebonen in een vijzel. Bestrooi er de cake mee en werk eventueel nog af met goudkleurige suiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mokka kerstbuche

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!