Recept

Peperkoekcake met chocoladeglazuur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke vegan cake!

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem met de cacao, speculaaskruiden, margarine en suiker in een kom. Kneed tot een glad deeg en laat ongeveer 1 uur rusten in folie. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak. Steek er vormpjes uit, leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo’n 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  2. 2

    Maak de chocoladecrème. Hak de chocolade in stukjes en laat smelten au bain-marie. Meng de cacao met 2 eetlepels melk. Voeg toe aan de gesmolten chocolade. Voeg de resterende melk, suiker, vanillesuiker en zout toe en roer goed. Laat afkoelen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee springvormen met een diameter van 20 cm in en bestuif ze met bloem. Meng de suiker, olie, melk en azijn met een garde. Zeef de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden, voeg toe aan het melkmengsel en roer tot er geen klonters meer zijn. Vul de vormen elk met de helft van het deeg en bak 25 minuten. Laat de cake afkoelen en ontvorm. Snij elke taart horizontaal in twee.

  4. 4

    Klop de vegan room stijf met de slagroomversteviger op een hoge stand. Roer de gekoelde chocolademelk erdoor. Leg een taartbodem op een bord en besmeer met chocoladeroom. Leg de volgende taartbodems erop en bestrijk ze telkens ook met chocoladeroom. Bestrijk dan de volledige cake met de overgebleven crème en zet de taart minstens 2 uur in de koelkast.

  5. 5

    Hak de chocolade voor het glazuur in stukjes en smelt au bain-marie. Roer de olie erdoor en laat het glazuur even afkoelen. Haal de koude cake uit de koelkast en giet het glazuur over de bovenkant van de cake of laat het decoratief langs de rand aflopen. Decoreer met de speculaasjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Peperkoekcake met chocoladeglazuur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!