Recept

Kalkoen-spruitjes-taart van filodeeg

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een ideale ovenschotel voor kerst

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de stukken kalkoen met peper en zout en braad ze aan in een klont hete boter.

  2. 2

    Zet een pot op het vuur met de rest van de boter. Pel en snipper de sjalotten en 1 teentje knoflook. Fruit kort in de boter. Doe er de stukken kalkoen bij en blus met het bier. Vul aan met bouillon tot het vlees onderstaat.

  3. 3

    Doe er het kruidentuiltje bij. Besmeer het brood met de mosterd en leg het met de mosterdkant op het vlees. Zet een deksel op de pot en laat 2 uur garen in de oven. Schep af en toe om en doe er zo nodig wat bouillon bij.

  4. 4

    Spoel en halveer de krieltjes. Maak de spruitjes schoon en verdeel ze samen met de aardappelen en de resterende teentjes knoflook over een ovenschaal. Zet 25 minuten in de hete oven.

  5. 5

    Trek het gare kalkoenvlees met een vork van de botten. Verwijder de botten. Roer de gepofte aardappeltjes en spruitjes voorzichtig door het stoofpotje.

  6. 6

    Duw het vruchtvlees uit de gare knoflook en doe bij het vlees, knijp het sap van de 2 citroenen erover uit. Spoel en hak de peterselie en doe in de pot.

  7. 7

    Schep het stoofpotje over in een ovenschaal. Snij ieder vel filodeeg doormidden en knijp het wat samen. Leg op de schaal en bestrijk met gesmolten boter.

  8. 8

    Zet 25 minuten in de oven tot je een goudbruine korst hebt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoen-spruitjes-taart van filodeeg

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!