Recept

Cinnamon bun

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk winters feestbrood! Je kunt deze bun ook een koffiesmaakje geven: voeg aan de vulling 1 lepel instantkoffie toe.

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem met de suiker en het zout in de kom van de keukenrobot. Voeg de boter en de eidooiers toe. Meng tot een kruimelig deeg.

  2. 2

    Doe de gist bij de lauwe melk en laat 15 minuten rusten. Doe het mengsel bij het deeg en kneed 20 minuten goed door. Vorm het deeg tot een bal en laat 1 uur afgedekt rijzen op een warme plaats.

  3. 3

    Maak intussen de vulling. Meng de suiker en de kaneel door de zachte boter.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol elk deel tot een bal. Rol ze uit tot dunne cirkels van ongeveer 4 mm dik. Leg 1 deel op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er 1/3 van de vulling over deze cirkel en leg er opnieuw een cirkel deeg op. Verdeel hier de rest van de vulling over en dek af met de laatste cirkel deeg.

  5. 5

    Zet in het midden van de cirkel een glas van ongeveer 5 cm diameter en duw in het deeg tot er een rondje in het deeg staat. Snij het deeg in 16 gelijke reepjes. Geef elk reepjes deeg een dubbele draai en duw de uiteinden onderaan een beetje tegen elkaar zodat ze een ster vormen. Strijk het deeg in met het losgeklopte ei en bak 20 minuten in de oven. Bestrooi met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cinnamon bun

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!