Rokerige zoete aardappelsoep met linzen en tortillareepjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rokerige zoete aardappelsoep met linzen en tortillareepjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vegan én glutenvrij soepje dat in een kleine portie (250 ml) geschikt is als voorgerecht, een grotere portie (500 ml) kan dienst doen als maaltijdsoep.

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes. Pel de knoflook en de ui en snij ze fijn. Fruit ze in wat olie in een hete pan.

  2. 2

    Voeg de barbecuesaus toe, bak kort mee en voeg vervolgens ongeveer 1,2 liter water toe. Voeg de linzen en tomaten toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met koriander, paprika, zout en limoensap.

  3. 3

    Hak de koriander fijn. Snij de tortilla’s in reepjes. Verdeel de soep over 4 kommetjes, werk af met tortillareepjes en korianderblaadjes en verkruimel de gerookte tofu over de soep. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes. Pel de knoflook en de ui en snij ze fijn. Fruit ze in wat olie in een hete pan.

  2. 2

    Voeg de barbecuesaus toe, bak kort mee en voeg vervolgens ongeveer 1,2 liter water toe. Voeg de linzen en tomaten toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met koriander, paprika, zout en limoensap.

  3. 3

    Hak de koriander fijn. Snij de tortilla’s in reepjes. Verdeel de soep over 4 kommetjes, werk af met tortillareepjes en korianderblaadjes en verkruimel de gerookte tofu over de soep. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.