• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Risotto met romanesco en kastanjechampignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je hoeft niet constant te roeren, maar af en toe even omroeren is essentieel. Zo komt er zetmeel vrij, waardoor je een smeuïge risotto krijgt.

bereiding
  1. 1

    Stoof de sjalot en knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg de risottorijst toe en roerbak samen met de ui en knoflook.

  2. 2

    Giet groentebouillon over de risotto tot die volledig onderstaat. Breng aan de kook en blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is. Roer na 10 minuten even om. Voeg een klein scheutje citroensap toe.

  3. 3

    Stoom de romaneso beetgaar. Bak de champignons in olijfolie en kruid goed met zwarte peper. Voeg de champignons toe aan de risotto samen met de spinazie, de parmezaan en de boter. Roer goed om. Serveer de risotto met de romanesco, een partje citroen en verse dille. Werk eventueel af met wat geschaafde truffel voor een extra feestelijk gerecht.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Stoof de sjalot en knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg de risottorijst toe en roerbak samen met de ui en knoflook.

  2. 2

    Giet groentebouillon over de risotto tot die volledig onderstaat. Breng aan de kook en blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is. Roer na 10 minuten even om. Voeg een klein scheutje citroensap toe.

  3. 3

    Stoom de romaneso beetgaar. Bak de champignons in olijfolie en kruid goed met zwarte peper. Voeg de champignons toe aan de risotto samen met de spinazie, de parmezaan en de boter. Roer goed om. Serveer de risotto met de romanesco, een partje citroen en verse dille. Werk eventueel af met wat geschaafde truffel voor een extra feestelijk gerecht.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.