Risotto met spinazie en champignons
bereiding
- 
                        1 Snipper een sjalot fijn. Snij 250 g kastanjechampignons in stukken. Plet 1 teentje knoflook. 
- 
                        2 Stoof de gesnipperde sjalot in olijfolie. Doe er 200 g risottorijst (arborio) bij en roer tot alle rijstkorrels goed voorzien zijn van een laagje olie. 
- 
                        3 Breng 8 dl bouillon (blokje) aan de kook en zet het vuur uit. Blus de rijst met 1 pollepel hete bouillon. 
- 
                        4 Blijf roeren op een zacht vuurtje tot al de bouillon op is (ongeveer 20 minuten). Roer er 50 g geraspte parmezaan door. 
- 
                        5 Breng op smaak met peper en zout. Bak in andere pan 250 g gesneden kastanjechampignons in wat olijfolie, voeg 1 geperst teentje knoflook aan toe en 2 handenvol jonge spinazie. 
- 
                        6 Roerbak kort en breng op smaak met peper en zout. Schep alles door de risotto. 
- 
                        7 Bak 4 plakjes pancetta krokant in een pan met antiaanbaklaag. Serveer de risotto met een knapperig plakje pancetta erbij. 
Voorbereiding
 
                                                     
                 
                 
                 
                                 
                 
                                 
                 
                 
                