Recept

Op zout gebakken kruidenzalm met rodekool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen feestmenu zonder verse zalm. Koop de verse zalm steeds bij de visboer; onze voorkeur gaat zelfs uit naar wilde zalm.

bereiding
  1. 1

    Maak de salade. Snij de rode biet in flinterdunne fijne plakjes. Maak de rodekool schoon en snipper fijn. Schil de appel en snij in dikke staafjes. Pel de rode ui en snij in ringen. Haal de pitjes uit de granaatappel. Meng de biet met de rodekool, rode ui, granaatappelpitjes en cranberry’s. Voeg het limoensap en de olijfolie toe en breng op smaak met peper, zout en komijnpoeder. Laat 30 minuten marineren.

  2. 2

    Bereid de zalm. Meng de dragon, de peterselie en het basilicum met de gekneusde venkelzaadjes, wat peper en zout. Wrijf er de bovenkant van de zalm mee in.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 160°C. Leg een stukje aluminiumfolie op de bodem van een ovenvaste pan. Giet er het grof zeezout over en leg hierop de zalm met de velkant naar beneden. Bak de zalm 25 minuten in de oven. Haal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat zo nog 5 minuten verder garen.

  4. 4

    Haal de zalm voorzichtig van het zout, verwijder het vel en schep er stukjes van. Werk de salade af met de kappertjes, dille en feta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Op zout gebakken kruidenzalm met rodekool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!