Steak tartaar met kwarteleitjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Steak tartaar met kwarteleitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte brasserieklassieker is het: steak tartaar. Ook lekker als hapje: verdeel 'm over glaasjes en serveer ze op een feestje.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Snij de augurkjes en de rode bietjes in heel jne blokjes.

  2. 2

    Snij de biefstuk in hele kleine blokjes. Meng de sjalot, de augurk en verse kruiden onder de tartaar. Breng op smaak met wat tabasco, worcestershiresaus en citroensap. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Meng de gehakte walnoten onder de rode biet. Giet er een scheutje olijfolie bij en kruid met peper en zout. Meng goed onder elkaar.

  4. 4

    Zet een serveerring op een bord en schep er enkele lepels van de tartaar in. Druk aan. Schep er nu wat van de bietensalade op en druk opnieuw zachtjes aan. Eindig met een laagje tartaar. Verwijder de ring en herhaal op de andere 3 borden.

  5. 5

    Werk af met de eidooiers van de kwarteleitjes en een takje peterselie. Geef er de veldsla bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Snij de augurkjes en de rode bietjes in heel jne blokjes.

  2. 2

    Snij de biefstuk in hele kleine blokjes. Meng de sjalot, de augurk en verse kruiden onder de tartaar. Breng op smaak met wat tabasco, worcestershiresaus en citroensap. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Meng de gehakte walnoten onder de rode biet. Giet er een scheutje olijfolie bij en kruid met peper en zout. Meng goed onder elkaar.

  4. 4

    Zet een serveerring op een bord en schep er enkele lepels van de tartaar in. Druk aan. Schep er nu wat van de bietensalade op en druk opnieuw zachtjes aan. Eindig met een laagje tartaar. Verwijder de ring en herhaal op de andere 3 borden.

  5. 5

    Werk af met de eidooiers van de kwarteleitjes en een takje peterselie. Geef er de veldsla bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.