Recept

Stoemp van zoete aardappel met rode puntpaprika en maïs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klaar in 30 minuten! 

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze 20 minuten in de bouillon met de kokosmelk, de steranijs, de kruidnagel en de jeneverbessen.

  2. 2

    Snij de gegrilde rode paprika's overlangs door midden. Verwijder de pitjes.

  3. 3

    Pel de rode uien, halveer ze en snij ze in fijne ringen. Bak ze glazig in wat boter. Spoel de paksoi, snij in grove stukken en doe bij de rode ui. Giet de maïs af en voeg bij de groenten. Breng op smaak met de vissaus en wat peper.

  4. 4

    Giet de zoete aardappelen af, bewaar het kookvocht maar verwijder de kruiden. Plet de aardappelen met de pureestamper. Voeg wat kookvocht toe als de stoemp niet smeuïg genoeg is. Schep er de groenten door.

  5. 5

    Serveer de stoemp met de gegrilde paprika's en werk af met koriander en limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoemp van zoete aardappel met rode puntpaprika en maïs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!