• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gin fizz citroenmousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vergeet de muntblaadjes niet!

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de limoenen met een zesteermesje en bewaar in een afgesloten doosje. Week de gelatine in koud water. Pers 25 ml limoensap.

  2. 2

    Scheid de eieren en klop de dooiers met de suiker luchtig. Voeg de mascarpone toe en klop nog even verder.

  3. 3

    Warm het limoensap op, knijp de gelatine uit en laat smelten in het limoensap. Giet het limoensap en de gin in de mengkom en meng alles goed door.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en meng zachtjes onder het mengsel.

  5. 5

    Verdeel de mousse over de potjes en laat opstijven in de koelkast. Garneer met limoenzeste en muntblaadjes. Voeg gerust meer gin toe naar smaak!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de limoenen met een zesteermesje en bewaar in een afgesloten doosje. Week de gelatine in koud water. Pers 25 ml limoensap.

  2. 2

    Scheid de eieren en klop de dooiers met de suiker luchtig. Voeg de mascarpone toe en klop nog even verder.

  3. 3

    Warm het limoensap op, knijp de gelatine uit en laat smelten in het limoensap. Giet het limoensap en de gin in de mengkom en meng alles goed door.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en meng zachtjes onder het mengsel.

  5. 5

    Verdeel de mousse over de potjes en laat opstijven in de koelkast. Garneer met limoenzeste en muntblaadjes. Voeg gerust meer gin toe naar smaak!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.