Pompoencake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pompoencake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk nagerecht om met het hele gezin van te smullen

bereiding
  1. 1

    Kook de pompoenblokjes gaar in ruim water. Giet af en laat afkoelen. Mix de pompoen glad.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de boter met de suiker romig. Voeg de losgeklopte eieren toe. Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg, samen met het zout en de specerijen, toe. Roer er de pompoenpuree en de honing onder.

  3. 3

    Beboter een tulbandvorm en vul de vorm voor 2/3 met het beslag. Zet de cake ongeveer 1 uur in de oven. Laat de cake volledig afkoelen en strooi er dan wat poedersuiker over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de pompoenblokjes gaar in ruim water. Giet af en laat afkoelen. Mix de pompoen glad.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de boter met de suiker romig. Voeg de losgeklopte eieren toe. Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg, samen met het zout en de specerijen, toe. Roer er de pompoenpuree en de honing onder.

  3. 3

    Beboter een tulbandvorm en vul de vorm voor 2/3 met het beslag. Zet de cake ongeveer 1 uur in de oven. Laat de cake volledig afkoelen en strooi er dan wat poedersuiker over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.