Recept

Halloweenmuffins

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Schattige halloweenmuffins, perfect om mee te trakteren!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de olie met de kandijsuiker luchtig. Voeg de eieren, het vanille-extract en de karnemelk toe en blijf mixen.

  2. 2

    Zeef er het cacaopoeder, bloem en bakpoeder bij en spatel, samen met het zout, onder het beslag. Verdeel het beslag over muffinvormpjes. Zet 20 minuten in de oven. Laat op een rooster afkoelen.

  3. 3

    Kleur de marsepein met de kleurstof oranje. Rol er kleine balletjes van. Maak aan de bovenkant van elk balletje een deukje. Duw met een houten prikker rondom aan de zijkant gleufjes in de balletjes. Knijp de balletjes zachtjes in elkaar zodat ze niet meer rond zijn. Maak van de groene fondant kleine worstjes, daarna kegeltjes en duw als laatste de onderkant een beetje in en vouw de puntjes een beetje om. Plaats deze steeltjes bovenop de pompoentjes.

  4. 4

    Smelt voor de roomkaas de chocolade in de microgolfoven. Laat even afkoelen. Roer de boter met de roomkaas, poedersuiker, vanille-extract en zout tot een romig mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en spatel onder de roomkaas. Voeg extra poedersuiker toe als de roomkaas niet stevig genoeg is. Schep in een spuitzak en spuit torentjes op de muffins.

  5. 5

    Werk de muffins af met de marespeinen pompoentjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Halloweenmuffins

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!