Fleurige bietjesquiche met geitenkaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Fleurige bietjesquiche met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bijna te mooi om op te eten, en bovendien volledig vegetarisch!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een beboterde vorm met het vel bladerdeeg. Beleg met bakpapier en dek af met bakparels. Bak 15 minuten in de oven. Haal de quichevorm uit de oven, verwijder de bakparels en het bakpapier. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Schil de rode bieten en de rapen en snij in dunne plakjes. Blancheer ze enkele minuten afzonderlijk in kokend gezouten water. Laat héél goed uitlekken.

  3. 3

    Schik de bietjes en de raapjes afwisselend in halve cirkels op de bodem van de quiche. Start tegen de rand van de quiche en werk zo naar het midden toe.

  4. 4

    Roer de eieren los met de sojaroom en de geitenkaas. Overgiet de groenten met het ei-roommengsel. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Haal de quiche uit de oven en werk af met enkele blaadjes marjolein. Verbrokkel er nog wat geitenkaas over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een beboterde vorm met het vel bladerdeeg. Beleg met bakpapier en dek af met bakparels. Bak 15 minuten in de oven. Haal de quichevorm uit de oven, verwijder de bakparels en het bakpapier. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Schil de rode bieten en de rapen en snij in dunne plakjes. Blancheer ze enkele minuten afzonderlijk in kokend gezouten water. Laat héél goed uitlekken.

  3. 3

    Schik de bietjes en de raapjes afwisselend in halve cirkels op de bodem van de quiche. Start tegen de rand van de quiche en werk zo naar het midden toe.

  4. 4

    Roer de eieren los met de sojaroom en de geitenkaas. Overgiet de groenten met het ei-roommengsel. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Haal de quiche uit de oven en werk af met enkele blaadjes marjolein. Verbrokkel er nog wat geitenkaas over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.