Recept

Smeuïge strikjes in een krokant kruidenkorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een bord dampende pasta met kaas en ham.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de farfalle gaar in kokend gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

  2. 2

    Maak de prei schoon en snipper fijn. Bak de prei kort op in wat olijfolie.

  3. 3

    Smelt de boter in een pan, doe er de bloem bij en roer tot er geen klontertjes meer zijn. Laat 'drogen' zodat de bloemsmaak verdwijnt. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij. Klop goed en laat op het einde nog eens kort doorkoken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Snipper de ham fijn en meng hem samen met de gebakken prei door de pasta. Overgiet met de saus en meng nogmaals goed.

  5. 5

    Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en vul met pasta. Rasp er de cheddarkaas over. snipper de tijm en de peterselie fijn en meng met 2 eetlepels olijfolie onder de panko. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pasta met de gekruide panko en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Smeuïge strikjes in een krokant kruidenkorstje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!