Recept

Tagliatelle met broccoli en runderragout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hartverwarmend bord pasta

bereiding
  1. 1

    Laat het vlees een uur op kamertemperatuur komen.

  2. 2

    Kruid de stukjes vlees met peper en zout en korst ze rondom in een pan met hete olijfolie. Bak bij voorkeur in enkele keren zodat elk stukje vlees een mooi korstje krijgt. Verzamel het gebakken vlees in een grote pot.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalotten en bak ze in de pan van het vlees. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de tomatenblokjes, het korianderpoeder, paprikapoeder, de peterseliestengels, laurier, jeneverbessen, kruidnagel en steranijs toe en roer goed. Voeg de saus bij het vlees. Laat het vlees in de saus op een laag vuurtje 2 uur pruttelen onder een deksel.

  4. 4

    Snij roosjes van de broccoli en blancheer ze 3 minuten in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.

  5. 5

    Kook de tagliatelle gaar in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. 6

    Pel de knoflook, bak 'm even in een pan met olie zodat de smaak helemaal opgenomen wordt in de olie. Voeg na enkele minuten de roosjes broccoli toe en bak nog zo'n 3 minuten.

  7. 7

    Verdeel de pasta over de borden. Lepel er de rundsstoverij bij en werk af met enkele roosjes broccoli. Knijp er wat limoensap over en rasp er wat zeste over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle met broccoli en runderragout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!