Recept

Peer-abrikoos-walnotentaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mag het extra bijzonder? Besprenkel het fruit dan met 2 el Poire Williams!

bereiding
  1. 1

    Laat de abrikozen wellen in warm water. Meng de boter met de suiker. Doe de bloem en het zout erbij, meng tot een deeg. Druk plat, verpak in plasticfolie en leg het 20 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Schil de peren, snij ze in vieren en dan in plakjes. Rasp de schil van de citroen en de gember. Snij de abrikozen in stukjes. Hak de noten grof. Meng de peer met de geraspte schil van de citroen en wat sap, de geraspte gember, de kaneel, de abrikozen en de gehakte walnoten.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een ingevette bakvorm met 3/4 van het deeg. Bestrooi de bodem met een laagje paneermeel en verdeel er de peer over. Bestrooi met de kristalsuiker.

  4. 4

    Rol de rest van het deeg uit, snij er repen van en leg ze in ruitvorm over de taart. Klop het ei los en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Peer-abrikoos-walnotentaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!