Recept

Kikkererwten-quinoaburger met avocadofrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slechts 495 kcal per portie!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de quinoa grondig onder koud water. Doe samen met de bouillon in een kleine steelpan. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat 15 minuten garen tot alle bouillon is opgenomen. Laat nog even staan.

  2. 2

    Hak de havervlokken samen met de kikkererwten, srirachasaus, knoflook en lente-ui fijn in de keukenrobot. Meng de quinoa eronder en kruid met peper en zout. Is het mengsel te droog, voeg dan een beetje water toe.

  3. 3

    Vorm 4 (of 8) stevige burgers van het mengsel. Verhit olijfolie in een ruime pan en bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin aan elke kant, goudbruin.

  4. 4

    Haal het vruchtvlees voorzichtig uit de avocado en snij het in grove frieten. Klop het ei los en haal de avocado eerst door het ei, vervolgens door de panko of het paneermeel. Leg de avocadoparten op een met bakpapier beklede bakplaat, kruid met peper en zout en gaar 15 à 20 minuten in de oven tot de avocadoparten goudbruin zijn.

  5. 5

    Spoel en halveer de kerstomaatjes. Pel de ui en snij in dunne plakjes. Besmeer een plak brood met srirachasaus en beleg met kerstomaatjes, basilicum, een burger, ui, scheuten, eventueel een tweede burger en een tweede plak brood. Zet het geheel vast met een prikker en een radijs. Serveer met de avocadofrietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kikkererwten-quinoaburger met avocadofrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!