Recept

Spirelli met avocado, gepocheerd ei en dragondressing

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Dragon is een traditionele smaakmaker in sauzen zoals tartaar en bearnaise. Maar ook deze moderne variant met avocado en roomkaas is een absolute must-try. De dragon geeft met zijn verfijnde anijssmaak de romige avocado een orignele twist. Let wel: je hebt maar een beetje dragon nodig omdat het flink doorsmaakt. Heerlijk bij eitjes, pasta, aardappelen, peulvruchten en kip.

bereiding
 1. 1

  Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. 2

  Blancheer de peultjes en erwtjes 3 minuten in gezouten water. Halveer de avocado's, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Mix 3/4 van de avocado fijn met de dragon, roomkaas, het limoensap, cayennepeper, wat peper en zout. Voeg eventueel wat water toe tot je sausje de gewenste dikte heeft. Snij de rest van de avocado in plakjes, besprenkel met limoensap.

 3. 3

  Breng water met azijn aan de kook. Breek een ei in een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het kokende water. Laat het ei zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak in de draaikolk glijden. Zet het vuur iets zachter en pocheer het ei 3,5 minuten. Haal het ei uit het water en leg het tot gebruik in koud water, zo breekt het niet. Herhaal met de overige eieren.

 4. 4

  Meng de pasta met de peultjes en erwtjes en verdeel over de borden. Lepel de avocadosaus over de pasta, leg er een eitje op en werk af met de plakjes avocado en nog wat extra dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spirelli met avocado, gepocheerd ei en dragondressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!