Pittige pasta met sardines
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pittige pasta met sardines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slechts 475,3 kcal per portie.

bereiding
  1. 1

    Snij de citroenen in fijne partjes. Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de citroenpartjes 2 minuten koken met de pasta. Haal ze uit het kookvocht en dep droog. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een pan, doe de tomaatjes en citroenpartjes erbij, voeg de suiker toe en kruid met zout. Laat 5 minuten karamelliseren. Zet opzij.

  3. 3

    Verwarm opnieuw 2 eetlepels olijfolie in de pan en stoof er de knoflook glazig in, samen met de chilivlokken en de kappertjes. Blus met het citroensap.

  4. 4

    Doe een beetje pastakookvocht in de pan en meng de pasta, de tomaatjes en de citroenpartjes erdoor.

  5. 5

    Kruid de sardines met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet ze 3 à 4 minuten onder de hoogste stand van de ovengrill. Leg ze bovenop de pasta en werk af met wat bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de citroenen in fijne partjes. Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de citroenpartjes 2 minuten koken met de pasta. Haal ze uit het kookvocht en dep droog. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een pan, doe de tomaatjes en citroenpartjes erbij, voeg de suiker toe en kruid met zout. Laat 5 minuten karamelliseren. Zet opzij.

  3. 3

    Verwarm opnieuw 2 eetlepels olijfolie in de pan en stoof er de knoflook glazig in, samen met de chilivlokken en de kappertjes. Blus met het citroensap.

  4. 4

    Doe een beetje pastakookvocht in de pan en meng de pasta, de tomaatjes en de citroenpartjes erdoor.

  5. 5

    Kruid de sardines met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet ze 3 à 4 minuten onder de hoogste stand van de ovengrill. Leg ze bovenop de pasta en werk af met wat bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.