Recept

Kalfsgebraad met salie en gebakken krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Salie heeft warmte nodig om z'n lekkere smaak naar boven te brengen. Vandaar dat je het kruid vaak gebruikt ziet in warme bereidingen, zoals een botersausje, een ovenschotel of gefrituurde blaadjes. Door de salie in het delicate kalfsvlees te verwerken vooraleer het in de oven gaat, kunnen de smaken subtiel blenden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak met een scherp mes diepe inkepingen in het vlees. Pel de knoflook en snij de teentjes in staafjes. Haal de blaadjes van 1 takje salie en stop de blaadjes samen met de knoflook in de inkepingen in het vlees.

  2. 2

    Leg het vlees in een ingevette ovenschaal. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie. Bak het vlees 20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel en halveer de krieltjes, blancheer ze 5 minuten in gezouten water en giet af. Snipper de rest van de salieblaadjes in reepjes. Bak de krieltjes met de salie in een pannetje met olijfolie, kruid met peper en zout.

  4. 4

    Haal het vlees uit de oven, laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, zo blijven de sappen mooi in het vlees. Snij het vlees met een scherp mes in fijne plakjes. Leg de plakjes op borden, leg er een flinke lepel gebakken krieltjes bij en serveer met waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsgebraad met salie en gebakken krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!