Churros met chocoladedip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Churros met chocoladedip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke zoete hap uit Spanje!

bereiding
  1. 1

    Breng 350 ml water met de boter en snuifje zout aan de kook. Roer er de suiker door en laat smelten.

  2. 2

    Voeg beetje bij beetje de bloem toe en roer glad met een houten lepel. Voeg er van het vuur één voor één de eieren door en roer tot een glad mengsel.

  3. 3

    Doe het deeg in een grote spuitzak met gekartelde spuitmond.

  4. 4

    Verhit de friteuse tot 180°C. Zet het mandje in de friteuse op de bodem. Spuit het deeg in de warme olie. Knip het deeg met een schaar van de spuitzak, elke churros mag ongeveer 10 à 12 cm zijn. Bak goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier en strooi er suiker over. Bak zo heel het deeg op.

  5. 5

    Smelt de chocolade met de melk en roer glad tot een chocoladesaus. Dip de churros in de chocoladesaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng 350 ml water met de boter en snuifje zout aan de kook. Roer er de suiker door en laat smelten.

  2. 2

    Voeg beetje bij beetje de bloem toe en roer glad met een houten lepel. Voeg er van het vuur één voor één de eieren door en roer tot een glad mengsel.

  3. 3

    Doe het deeg in een grote spuitzak met gekartelde spuitmond.

  4. 4

    Verhit de friteuse tot 180°C. Zet het mandje in de friteuse op de bodem. Spuit het deeg in de warme olie. Knip het deeg met een schaar van de spuitzak, elke churros mag ongeveer 10 à 12 cm zijn. Bak goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier en strooi er suiker over. Bak zo heel het deeg op.

  5. 5

    Smelt de chocolade met de melk en roer glad tot een chocoladesaus. Dip de churros in de chocoladesaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.