Recept

Kippendrumsticks met krieltjes en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassende kip uit de oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de kippendrumsticks op een grote bakplaat. Spoel de krielaardappelen en snij doormidden. Spoel de citroenen zorgvuldig, snij in schijfjes en schik tussen de kip en de aardappelen. Besprenkel het geheel rijkelijk met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Schuif de goed gevulde bakplaat in de oven en bak alles in 40 minuten gaar. Dek de drumsticks de eerste 20 minuten af met een vel aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te bruin worden.

  3. 3

    Snij het harde uiteinde van de groene asperges en blancheer ze 30 seconden. Laat schrikken onder koud water.

  4. 4

    Maak intussen de pesto. Rooster de amandelen in een pannetje met antiaanbaklaag. Hou een lepel amandelen apart en mix de rest samen met de andere ingrediënten tot een frisse groene pesto.

  5. 5

    Haal de bakplaat uit de oven, schik er de geblancheerde asperges tussen en bak nog een vijftal minuten verder. Werk de kip verder af met de resterende geschaafde amandelen en geef er de groene pesto bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippendrumsticks met krieltjes en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!