Tian met groene en gele courgette
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tian met groene en gele courgette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Oogverblindend mooie ovenschotel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de teentjes knoflook en de sjalotten, besprenkel met wat olijfolie en wikkel in een vel aluminiumfolie. Rooster de knoflook en de sjalotten zo'n 25 minuten. Verwijder de folie en plet de knoflook en de sjalotten.

  2. 2

    Voeg de geplette knoflook en sjalotten bij de room en de witte wijn en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en doe er dan de Parmezaanse kaas bij. Haal van het vuur en giet in de ovenschotel. Verdeel er wat citroentijm over.

  3. 3

    Snij de courgetten en de aubergine met een mandoline flinterdun in de lengte. Vul je schotel met linten aubergine en courgette. Start langs de buitenkant en werk dan zo verder naar binnen toe. Wissel de groene, de gele en de donkerpaarse linten met elkaar af. Bedek met een vel bakpapier en bak in 30 à 40 minuten gaar.

  4. 4

    Bestrooi met Parmezaanse kaas en werk verder af met enkele blaadjes basilicum. Je kunt deze tian warm, lauw of zelfs koud serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de teentjes knoflook en de sjalotten, besprenkel met wat olijfolie en wikkel in een vel aluminiumfolie. Rooster de knoflook en de sjalotten zo'n 25 minuten. Verwijder de folie en plet de knoflook en de sjalotten.

  2. 2

    Voeg de geplette knoflook en sjalotten bij de room en de witte wijn en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en doe er dan de Parmezaanse kaas bij. Haal van het vuur en giet in de ovenschotel. Verdeel er wat citroentijm over.

  3. 3

    Snij de courgetten en de aubergine met een mandoline flinterdun in de lengte. Vul je schotel met linten aubergine en courgette. Start langs de buitenkant en werk dan zo verder naar binnen toe. Wissel de groene, de gele en de donkerpaarse linten met elkaar af. Bedek met een vel bakpapier en bak in 30 à 40 minuten gaar.

  4. 4

    Bestrooi met Parmezaanse kaas en werk verder af met enkele blaadjes basilicum. Je kunt deze tian warm, lauw of zelfs koud serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.