Knapperige zalm met venkel, peer en komkommersalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Knapperige zalm met venkel, peer en komkommersalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een superlekker gerecht voor de hele familie, klaar in een halfuurtje!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de komkommer, snij 'm met een spiraalsnijder in spaghetti en marineer in een mengsel van 4 el citroensap, de honing, peper en zout.

  2. 2

    Spoel de aardappelen, snij ze in dunne plakjes. Spoel de venkel, hak het venkelgroen grof en hou apart, snij de knollen in dunne plakjes.

  3. 3

    Verhit 1 el boter en 1 el olijfolie in een grote pan. Laat de aardappeltjes lichtjes bruinen op een hoog vuur. Stort ze op een met bakpapier beklede bakplaat, kruid met zout en laat 10 minuten verder garen in de oven.

  4. 4

    Dep de vis droog en bebloem hem. Bak 'm eerst op de velkant en dan op de andere kant. Kruid de vis met zout, druppel het overige citroensap eroverheen, zet er een deksel op, neem de pan van het vuur en laat zo verder garen.

  5. 5

    Gril de venkel in een andere pan aan beide kanten in de resterende olie. Spoel de peer en snij in zeer dunne partjes.

  6. 6

    Serveer de aardappelen met de venkel, de peer en de komkommersliertjes. Werk af met een stukje zalm en venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de komkommer, snij 'm met een spiraalsnijder in spaghetti en marineer in een mengsel van 4 el citroensap, de honing, peper en zout.

  2. 2

    Spoel de aardappelen, snij ze in dunne plakjes. Spoel de venkel, hak het venkelgroen grof en hou apart, snij de knollen in dunne plakjes.

  3. 3

    Verhit 1 el boter en 1 el olijfolie in een grote pan. Laat de aardappeltjes lichtjes bruinen op een hoog vuur. Stort ze op een met bakpapier beklede bakplaat, kruid met zout en laat 10 minuten verder garen in de oven.

  4. 4

    Dep de vis droog en bebloem hem. Bak 'm eerst op de velkant en dan op de andere kant. Kruid de vis met zout, druppel het overige citroensap eroverheen, zet er een deksel op, neem de pan van het vuur en laat zo verder garen.

  5. 5

    Gril de venkel in een andere pan aan beide kanten in de resterende olie. Spoel de peer en snij in zeer dunne partjes.

  6. 6

    Serveer de aardappelen met de venkel, de peer en de komkommersliertjes. Werk af met een stukje zalm en venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.