Lemon drizzle sponge
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lemon drizzle sponge

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker, fris dessert op basis van citroen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Doe alle ingrediënten voor de cake in de mixer en roer tot een glad mengsel. Schep in een beboterde en bebloemde springvorm en bak 50 à 55 minuten. Laat 'n beetje afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Snij de cake horizontaal door en bestrijk met een dun laagje lemon curd en opgeklopte slagroom. Als je room gebruikt, zet de cake dan opnieuw in de koelkast tot serveren.

  3. 3

    Roer de ingrediënten voor de topping los met een garde en besprenkel er de taart mee. Laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Doe alle ingrediënten voor de cake in de mixer en roer tot een glad mengsel. Schep in een beboterde en bebloemde springvorm en bak 50 à 55 minuten. Laat 'n beetje afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Snij de cake horizontaal door en bestrijk met een dun laagje lemon curd en opgeklopte slagroom. Als je room gebruikt, zet de cake dan opnieuw in de koelkast tot serveren.

  3. 3

    Roer de ingrediënten voor de topping los met een garde en besprenkel er de taart mee. Laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.