Aardappelminestrone met romanesco en verse kruiden
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardappelminestrone met romanesco en verse kruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Werk deze minestrone af met een pesto op basis van verse munt. Vervang de helft van het basilicum in je basisrecept door muntblaadjes. Het resultaat is een heerlijk frisse pesto die perfect combineert met de stevige soep!

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Snij de paprika’s en de selder in blokjes. Snij de romanesco in kleine roosjes. Schil de aardappelen en halveer ze. Ontvel de tomaten en snij ze in blokjes. Blancheer de tuinbonen in lichtgezouten water. Giet af en verwijder de vliesjes.

  2. 2

    Fruit de ui in olijfolie glazig. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Doe alle groenten in de pan, giet er de bouillon bij en laat 30 minuten op een zacht vuur pruttelen. Voeg er de laatste 10 minuten de pasta bij.

  3. 3

    Hak de peterselie fijn en schep onder de soep. Verdeel de soep over de borden en werk af met de oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Snij de paprika’s en de selder in blokjes. Snij de romanesco in kleine roosjes. Schil de aardappelen en halveer ze. Ontvel de tomaten en snij ze in blokjes. Blancheer de tuinbonen in lichtgezouten water. Giet af en verwijder de vliesjes.

  2. 2

    Fruit de ui in olijfolie glazig. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Doe alle groenten in de pan, giet er de bouillon bij en laat 30 minuten op een zacht vuur pruttelen. Voeg er de laatste 10 minuten de pasta bij.

  3. 3

    Hak de peterselie fijn en schep onder de soep. Verdeel de soep over de borden en werk af met de oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.