Recept

Gewokte rundvleesreepjes in hoisinsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Specerijen zoals steranijs en vijfkruidenpoeder geven hoisinsaus een warme, licht kruidige ondertoon.

Soms wordt hoisin de Chinese barbecuesaus genoemd, vanwege de combinatie van zoet en hartig, maar het is kruidiger dan een westerse BBQ-saus.

Hoisinsaus geeft wokgerechten meteen een herkenbare, krachtige oosterse smaak.

bereiding
  1. 1

    Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Halveer de boontjes. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Verhit 1 eetlepel sesamolie een wok op hoog vuur. Bak de rundvleesreepjes kort en krachtig tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de wok en zet opzij.

  3. 3

    Voeg indien nodig nog wat extra olie toe. Wok de knoflook kort, voeg dan de paprikareepjes en de boontjes toe. Roerbak enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Voeg de sojascheuten toe en wok nog 1 minuut mee.

  4. 4

    Doe het vlees terug in de pan. Voeg de hoisinsaus toe en breng de wok op smaak met de sojasaus en peper. Meng goed zodat alles bedekt is met saus. Voeg op het einde de hazelnoten toe en roer nog even door. Werk de wok af met de peterselie en serveer.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gewokte rundvleesreepjes in hoisinsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!