Recept

Risotto onder de grill

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Familierecept van de Libelle-mama Yole.

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Stoof zacht in olijfolie. Doe er de tomatenstukjes en de sambal bij en laat even sudderen. Mix fijn. Doe er wat bouillon bij als de saus te dik is. Kruid met de Provençaalse kruiden en wat zout. Hou warm.

  2. 2

    Breng water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Verwarm de ovengrill voor. Snij de ham in blokjes. Pel en snipper de uien. Schil de wortelen en snij in blokjes. Maak de selder schoon en snij in blokjes. Stoof de groenten aan in olijfolie.

  4. 4

    Laat de rijst uitlekken. Meng met de groenten en de ham en meng er 50 g van de geraspte kaas onder. Doe het mengsel in een ingeboterde ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover.

  5. 5

    Zet de schotel 5 minuten onder de ovengrill tot de kaas goudgeel gegratineerd is. Serveer met de tomatensaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto onder de grill

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!