Recept

Gevulde soesjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijk verwendessert

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Verwarm de oven voor op 220° C.

 2. 2

  Breng voor de soesjes het water met de melk en het zout aan de kook in een pan met dikke bodem. Doe er de suiker en de boter (in vlokjes) bij en laat smelten. Haal de pan van het vuur. Doe er in één keer alle bloem bij en roer stevig met een houten lepel, tot het deeg loskomt van de pan. Roer er een voor een 3 eieren door en meng goed.

 3. 3

  Doe het beslag in een spuitzak en spuit toefjes op een bakplaat met bakpapier. Laat er genoeg ruimte tussen, want het deeg zal flink rijzen. Zet 20 minuten in het midden van de oven, tot de soesjes licht gekleurd en helemaal droog zijn. Laat afkoelen op een rooster.

 4. 4

  Breng voor de vulling de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Klop de eidooiers met de suiker witschuimig. Spatel er het maïszetmeel door. Klop er de kokende melk door en doe alles weer in de pan. Laat op zacht vuur indikken (maar niet koken!). Haal van het vuur en klop er de boter (in vlokjes) door. Laat afkoelen.

 5. 5

  Vul de soesjes met behulp van een spuitzak met de crème. Vermeng alle ingrediënten voor het witte glazuur tot een dikke stroop. Smelt de ingrediënten voor het chocoladeglazuur au bain-marie. Haal de gevulde soesjes door het glazuur en versier met de suikerdecoratie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde soesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!