Recept

Omurice of Japanse omelet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Omurice bestaat uit omu en raisu, Japans voor ‘omelet’ en ‘rijst’. Het is een van de populairste eiergerechten in Japan.

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen, pel de sjalot en borstel de champignons schoon. Snij de sjalot, de wortelen, de champignons en lente-uien fijn.

  2. 2

    Verwarm de 2 eetlepels olie in een pan. Bak hierin de champignons tot er geen vocht meer in de pan is. Voeg dan de sjalot en wortelen toe en bak 2 minuten. Meng er het gehakt onder en bak alles samen tot de wortelen beetgaar zijn. Voeg dan de rijst, lente-ui, de ketchup of sriracha-saus en sojasaus toe en bak nog 2 minuten al roerend. Proef en kruid bij indien nodig met peper of sojasaus.

  3. 3

    Klop 2 à 3 eieren per persoon op en kruid met peper en zout. Verwarm een scheutje olie in een wok en giet het eimengsel in de wok. Draai rond zodat de omelet een kommetje wordt. Van zodra de omelet gaar is langs één kant, schep je het rijstmengsel in het midden. Vouw beide kanten van de omelet over het rijstmengsel en schuif nadien de omelet voorzichtig uit de pan en draai meteen om op een bord.

  4. 4

    Maak nog een leuk tekeningetje met extra ketchup of sriracha-saus op de omelet. Serveer met waterkers en limoenpartjes. Herhaal voor de andere 3 omeletten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Omurice of Japanse omelet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!