Recept

Flamingo-cupcakes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ze staan prachtig op elk dessertbuffet!

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 170°C en zet het rooster in het midden van de oven. Snij de boter in kleine blokjes. Doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Hierdoor wordt je beslag luchtiger. Mix de boter met de suiker tot een lichte en luchtige massa.

 2. 2

  Voeg één voor één de eieren toe. Mix het beslag goed met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg de zelfrijzende bloem beetje bij beetje toe. Doe er de melk bij en mix alles nog 1 minuut goed door.

 3. 3

  Verdeel het beslag over papieren cupcakevormpjes die je in een muffinvorm hebt gezet. Vul de vormpjes voor twee derden. Bak de cupcakes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen.

 4. 4

  Klop de roomkaas op met de zachte boter, het vanille-extract en de poedersuiker. Spatel de opgeklopte room erdoor. Doe in een spuitzak en zet koel weg.

 5. 5

  Hou een deeltje van de marsepein gewoon wit. Meng de rest met wat rode voedingskleurstof tot roze marsepein. Kneed evenveel roze halsjes als je cupcakes hebt. Maak met de witte marsepein snaveltjes en kleur het uiteinde zwart met eetbare stift. Steek de hals op een houten prikker. Knip vleugeltjes uit roze eetbaar papier.

 6. 6

  Spuit met een spuitmond met gekartelde rand de roomkaas op de cupcakes. Steek de flamingohals in de cupcake, werk af met papieren vleugels en roze parelsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Flamingo-cupcakes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!