Recept

Biscuit met peer en karamel

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Supertoetje

bereiding
 1. 1

  Schil de peren, laat ze heel en laat de steeltjes zitten. Kook ze 1 uur in de wijn met de suiker en het kaneelstokje. Dit kun je prima een dag van tevoren doen.

 2. 2

  Verwarm de oven op 150°C. Klop de eieren met de suiker 10 minuten in de keukenrobot of met een handmixer in een ruime kom. Zeef de bloem. Voeg ze, samen met de gesmolten boter, toe aan het beslag. Giet het beslag in de ingevette springvorm en zet 35 minuten in de oven.

 3. 3

  Maak de crème au beurre. Klop de eieren met de suiker au bain-marie tot een luchtige crème. Doe er de boter in vlokjes bij zodat je een glanzende crème krijgt.

 4. 4

  Maak de karamelsaus. Smelt de boter en de suiker in een pannetje, laat licht kleuren. Blus met de room, breng op smaak met vanille-extract en zout.

 5. 5

  Snij de taart horizontaal doormidden. Besprenkel beide helften met Poire William. Bestrijk de onderste helft van de taart met de helft van de crème au beurre. Leg de tweede helft erop en bestrijk met de rest van de crème. Zet vlak voor je de taart serveert de peertjes erop. Lepel wat karamelsaus erover.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Biscuit met peer en karamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!