Recept

Gratin met hardgekookte eitjes, champignons en een kaaskorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gratin maak je makkelijk met de restjes uit de groentelade. Plakjes courgette, aubergine of paprika zijn lekker in plaats van de tomaten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze daarna onder koud water en pel ze voorzichtig. Borstel de champignons schoon, snij ze in partjes en bak ze in boter goudbruin. Kruid ze met peper en zout.

  2. 2

    Maak de kaassaus. Smelt 40 gram boter in een pannetje en roer er de bloem onder. Bak het mengsel al roerend 2 minuten tot het naar koekjes begint te ruiken en giet er dan de melk bij. Laat de saus rustig indikken. Roer er de tijmblaadjes onder en kruid de saus met de nootmuskaat, peper en zout. Zet het vuur uit. Roer de helft van de kaas onder de saus en roer tot de kaas is gesmolten.

  3. 3

    Spoel de tomaten, snij ze in plakjes en verdeel ze over een ingevette ovenschaal. Schep er de champignons op. Schik de gepelde eieren tussen de champignons en giet er de kaassaus over. Bestrooi de schotel met de rest van de gruyère en zet 15 minuten in de oven. Zet de ovengrill aan en bak nog 5 minuten tot de gratin een mooi korstje heeft. Werk af met het extra takje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gratin met hardgekookte eitjes, champignons en een kaaskorstje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!