Snelle cannelloni met wortel, gehakt en doperwtjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Snelle cannelloni met wortel, gehakt en doperwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Cannelloni op een originele manier

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

    Schraap een wortel en snij in blokjes.

    Snipper een sjalot en 2 el peterselie fijn.

    Snij de gekookte ham in blokjes.

  2. 2

    Stoof de sjalot aan in wat boter.

    Voeg er de wortelblokjes aan toe en laat 4 minuten onder deksel op een zacht vuurtje garen.

  3. 3

    Bak in een andere pan het gehakt rul in wat boter.

    Doe er dan de ham bij.

    Kruid met peper, zout en tijm.

    Voeg er de worteltjes en de tomatenpuree bij.

    Blus met 1 dl kalfsbouillon.

    Voeg er op het einde de doperwtjes bij en laat nog even goed doorwarmen.

  4. 4

    Kook ondertussen de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing.

  5. 5

    Smelt de mascarpone op een zacht vuurtje en voeg er de helft van de parmezaan al roerend bij tot een homogene kaassaus.

  6. 6

    Leg de lasgnevellen open op een schoon werkvlak.

    Leg in het midden wat vulling en rol op.

    Schik ze per 2 of 3 beboterde ovenschoteltjes.

    Schenk er de kaasaus over, strooi er nog wat parmezaan over en laat 15 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180 °C.

    Serveer met stokbrood en lookboter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

    Schraap een wortel en snij in blokjes.

    Snipper een sjalot en 2 el peterselie fijn.

    Snij de gekookte ham in blokjes.

  2. 2

    Stoof de sjalot aan in wat boter.

    Voeg er de wortelblokjes aan toe en laat 4 minuten onder deksel op een zacht vuurtje garen.

  3. 3

    Bak in een andere pan het gehakt rul in wat boter.

    Doe er dan de ham bij.

    Kruid met peper, zout en tijm.

    Voeg er de worteltjes en de tomatenpuree bij.

    Blus met 1 dl kalfsbouillon.

    Voeg er op het einde de doperwtjes bij en laat nog even goed doorwarmen.

  4. 4

    Kook ondertussen de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing.

  5. 5

    Smelt de mascarpone op een zacht vuurtje en voeg er de helft van de parmezaan al roerend bij tot een homogene kaassaus.

  6. 6

    Leg de lasgnevellen open op een schoon werkvlak.

    Leg in het midden wat vulling en rol op.

    Schik ze per 2 of 3 beboterde ovenschoteltjes.

    Schenk er de kaasaus over, strooi er nog wat parmezaan over en laat 15 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180 °C.

    Serveer met stokbrood en lookboter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.