Rosbief

  • 40 min
  • Makkelijk
  • Iets duurder
  • Belgisch
  • Hoofdgerecht
Zo maak je ‘t
  1. Pel de sjalot en snipper ze fijn. 

  2. Verwarm de oven voor op 300°C.

  3. Bestrijk de bodem van een braadslee met de helft van de boter. Leg er het vlees bij. Bestrijk de bovenkant met de rest van de boter. Zet 15 minuten in het midden van de oven.

  4. Verlaag de oventemperatuur tot 200°C. Schenk er 2 eetlepels water bij. Zet nog 30 minuten in de oven. Lepel tussendoor (om de 10 minuten) wat braadjus over het vlees.

  5. Kruid de rosbief met peper en zout. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.

  6. Schenk de braadjus in een steelpannetje. Blus de braadslee met 2 eetlepels water en schraap de aanbaksels goed los. Schenk ook het sausje in het pannetje. Laat 3 minuten stevig doorkoken. Zeef en druk de sjalotsnippers goed uit.

  7. Breng het sausje weer aan de kook. Kruid het met peper en zout. Werk het, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.

  8. Snij de rosbief in fijne plakken. Lepel er wat hete saus over en serveer.

Of toch iets anders?

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Rosbief met tuinkruiden

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Rosbief met rode wijnsaus

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Rosbief in notenkorstje

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gemarineerde rosbief met nieuwe patatjes en champignonspiesjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Rosbief in notenkorstje