Gehaktschotel met groenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gehaktschotel met groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker veel groenten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de krieltjes, kook ze beetgaar, laat afkoelen en snij in plakjes. 

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  2. 2

    Spoel de broccoli en de bloemkool, blancheer de roosjes 3 à 4 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken. Schil de wortelen, snij ze in blokjes, blancheer ze eveneens. 

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak de snippers glazig in olie. Vermeng ze met het gehakt, 1 ei en de peterselie. Kruid met zout en peper. 

  4. 4

    Klop de resterende eieren los met de room en voeg er de helft van de kaas aan toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. 

  5. 5

    Schep het gehakt in een ovenschaal en strijk glad. Verdeel er in laagjes de erwten, broccoli, bloemkool en wortelen over. Dek af met plakjes aardappel en zet 15 minuten in de op 200° C voorverwarmde oven. 

  6. 6

    Giet er het roommengsel bij en strooi er de rest van de kaas over. Laat 15 à 20 minuten goudbruin worden. Garneer met wat extra peterselie. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de krieltjes, kook ze beetgaar, laat afkoelen en snij in plakjes. 

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  2. 2

    Spoel de broccoli en de bloemkool, blancheer de roosjes 3 à 4 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken. Schil de wortelen, snij ze in blokjes, blancheer ze eveneens. 

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak de snippers glazig in olie. Vermeng ze met het gehakt, 1 ei en de peterselie. Kruid met zout en peper. 

  4. 4

    Klop de resterende eieren los met de room en voeg er de helft van de kaas aan toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. 

  5. 5

    Schep het gehakt in een ovenschaal en strijk glad. Verdeel er in laagjes de erwten, broccoli, bloemkool en wortelen over. Dek af met plakjes aardappel en zet 15 minuten in de op 200° C voorverwarmde oven. 

  6. 6

    Giet er het roommengsel bij en strooi er de rest van de kaas over. Laat 15 à 20 minuten goudbruin worden. Garneer met wat extra peterselie. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.