Limoen-yoghurtcake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Limoen-yoghurtcake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere en originele cake met limoen en yoghurt. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter met de suiker en de vanillesuiker tot een homogene massa. Pers er het limoensap bij en roer er één voor één de eieren onder. Stort vervolgens de bloem erbij en meng tot een homogeen beslag. Roer er tot slot de yoghurt onder.

  2. 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Lepel er het cakedeeg in. Bak de cake in 50 minuten gaar in de oven.

  3. 3

    Haal de cake uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Maak het yoghurtglazuur. Meng de poedersuiker onder de yoghurt.

  5. 5

    Werk de afgekoelde cake af met het yoghurtglazuur. Hak de pistachenoten en bestrooi de cake ermee. Werk af met enkele blaadjes verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter met de suiker en de vanillesuiker tot een homogene massa. Pers er het limoensap bij en roer er één voor één de eieren onder. Stort vervolgens de bloem erbij en meng tot een homogeen beslag. Roer er tot slot de yoghurt onder.

  2. 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Lepel er het cakedeeg in. Bak de cake in 50 minuten gaar in de oven.

  3. 3

    Haal de cake uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Maak het yoghurtglazuur. Meng de poedersuiker onder de yoghurt.

  5. 5

    Werk de afgekoelde cake af met het yoghurtglazuur. Hak de pistachenoten en bestrooi de cake ermee. Werk af met enkele blaadjes verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.