Recept

Tulband quiche met rode biet, boerenkool en brie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele quiche, perfect voor een koude winterdag. 

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de sesamzaadjes en het zout. Voeg de boter in vlokjes toe. Kneed verder met de hand. Meng het ei met de karnemelk, meng door het deeg, gebruik eventueel eerst een vork en kneed verder met de hand, vorm tot een bol, laat een halfuurtje rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de stukken rode biet en de ringen zoete ui op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er olijfolie en balsamico over, kruid met peper en zout. Rooster de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg de boerenkool in de laatste 5 minuten toe en rooster verder.

  3. 3

    Rol het deeg uit tot een ronde lap, op een met bloem bestoven werkvlak. Maak in het midden een uitsparing met een glas dat even groot is als de opening in de vorm. Leg het deeg in de ingevette vorm en druk aan.

  4. 4

    Klop de eieren los met de Griekse yoghurt, de room, de gehakte kruiden en een snuifje zout. Leg de geroosterde groenten met de blokjes brie op het deeg. Verdeel er het eimengsel over en werk af met de geraspte emmentaler kaas. Bak 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tulband quiche met rode biet, boerenkool en brie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!