Recept

Gevulde paprika's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Paprika's gevuld met gehakt, wortel, bonen en kaas. Zo lekker!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de paprika's, snij er het hoedje af en verwijder de zaadlijsten. Zet de paprika's mét hoedje op de bakplaat en laat ze 10 à 15 min. garen in de oven tot ze vrij zacht zijn.

  2. 2

    Pel de ui en snipper fijn. Schraap de wortel en snij in kleine stukjes. Maak het pepertje schoon en snipper het fijn. Pel het knoflookteentje en knijp het door de knoflookpers.

  3. 3

    Verhit de olie op een hoog vuur en bak het gehakt in 5 à 7 min. rul en goudbruin. Voeg de ui, wortel, knoflook, paprika, komijn en het pepertje toe en roerbak 1 à 2 min. tot de aroma's vrijkomen.

  4. 4

    Spoel de bonen in een zeef en laat ze uitlekken. Roer de salsa, de bouillon en de bonen door het gehakt, breng aan de kook en laat 4 à 5 min. sudderen op een middelhoog vuur, tot de worteltjes gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Vul de voorgegaarde paprika’s met de gehaktmix en strooi er de kaas over. Zet de hoedjes op de paprika’s en zet ze nog 15 à 20 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer de gevulde paprika's met zure room, verse koriander en tortillachips.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde paprika's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!