Recept

Gehaktbroodje met pindasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gehaktbrood met pindasaus, verstopt in crunchy bladerdeeg.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper fijn. Pel de teentjes knoflook en pers ze door de knijper. Schil de gember en snij in stukjes. Doe de ui, knoflook en gember in de hakmolen, voeg de pindaboter en de sauzen toe en blend tot een bijna gladde kruidenpasta.

  2. 2

    Bak het gehakt in 4 à 5 min. goudbruin en rul in hete arachideolie. Maak intussen de wortel schoon en rasp hem grof. Roer de wortel, de bloem en de kruidenpasta door het gehakt en roerbak 3 à 4 min. Roer er geleidelijk aan de kokosmelk door en laat 3 min. sudderen. Laat afkoelen.

  3. 3

    Haal het bladerdeeg uit de verpakkingen en laat het even rusten. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maak de courgettes schoon en snij ze overlangs in dunne repen. Grill deze 1 min. per kant in een ingevette grillpan en zet opzij.

  4. 4

    Ontrol het bladerdeeg en snij uit elke cirkel een vierkant van 24 x 24 cm. Snij elk vierkant door zodat je 4 rechthoeken van 12 x 24 cm hebt. Leg 2 rechthoeken op de met bakpapier beklede bakplaten en verdeel er de gehaktvulling over en laat hierbij 2 cm van de rand vrij. Beleg het gehakt met de gegrilde courgettes.

  5. 5

    Klop het ei los en kwast er de deegranden mee in. Leg de 2 laatste deegrechthoeken op de vulling, kleef de randen goed op elkaar en druk ze aan met een vork. Kwast de bovenkant in met ei en bestrooi met sesamzaadjes. Schuif de gehaktbroodjes in de hete oven en bak ze in 30 à 35 min. goudbruin. Serveer warm, met een gemengde salade en partjes limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbroodje met pindasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!