Recept

Zoete-aardappelstoemp met kokosroom, maïs, bonen en kipspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele stoemp voor de hele familie. 

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappelen. Kook ze gaar in water met de blokjes groentebouillon. Giet af, laat de boter erbij smelten, overgiet met de kokosroom en plet de zoete aardappelen met een pureestamper. Kruid met peper en zout, nootmuskaat, komijn, chili en gemberpoeder.

  2. 2

    Zet opnieuw op het vuur en roer er de uitgelekte rode bonen door. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Roer de spinazie door de zoete-aardappelpuree. Je hoeft de spinazie niet op voorhand te bereiden, de spinazieblaadjes garen en slinken door de hitte van de puree.

  3. 3

    Prik de kippenhaasjes op een stokje. Kruid met peper en zout en bak ze goudbruin en gaar in een pan met olijfolie. Bak de maïskolf in wat hete olijfolie.

  4. 4

    Serveer de zoete-aardappelstoemp met de kippenspiesjes, bestrooi met wat fijngesnipperde rode peper en geef er een stukje gegrilde maïs bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoete-aardappelstoemp met kokosroom, maïs, bonen en kipspiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!