Recept

Soep met geroosterde bloemkool en bladerdeegwafeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke soep boordevol groenten.

bereiding
  1. 1

    Warm het wafelijzer op. Scheur de grotere boschampignons in stukken en bak ze kort op in wat olijfolie. Kruid met peper, zout en wat verse tijm. Steek rondjes uit het vel bladerdeeg van zo’n 5 cm doorsnede. Verdeel de rondjes in twee helften. Lepel wat gebakken champignons op de ene helft, bevochtig de randen met water en dek af met een tweede rondje. Bak de bladerdeegwafeltjes in het wafelijzer krokant en gaar.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 225°C. Bestrooi de bloemkool met verse tijm, overgiet met olijfolie en rooster ze in 20 minuten gaar, samen met knoflook, peper en zout. Snij de bloemkool in stukken en hou enkele mooie roosjes apart voor de afwerking.

  3. 3

    Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Bak kort glazig in olijfolie. Voeg de geroosterde bloemkool samen met de bouillon toe en laat 20 minuten koken. Mix fijn, warm nog even op en giet er -optioneel- een klein beetje room bij.

  4. 4

    Snij de Parijse champignons in plakjes en bak ze kort op. Werk de soep af met de geroosterde bloemkoolroosjes, de boschampignons, enkele plakjes truffel en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soep met geroosterde bloemkool en bladerdeegwafeltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!