Appeltaart met zure room en amandelschilfers
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appeltaart met zure room en amandelschilfers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere en originele appeltaart. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de boter, 100 g suiker, eieren, vanillesuiker en de bloem glad in een kom. Schep het beslag in een beboterde en bebloemde springvorm en strijk glad.

  2. 2

    Schil de appelen en snij ze in kleine blokjes. Stoof ze kort aan in een beetje boter. Schep de appelmoes (er mogen nog stukjes inzitten) op het beslag.

  3. 3

    Verwarm de room, de zure room, 40 g suiker en het vanillepoeder en roer goed los. Verdeel over de appelmoes en bestrooi met amandelschilfers. Schuif 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de boter, 100 g suiker, eieren, vanillesuiker en de bloem glad in een kom. Schep het beslag in een beboterde en bebloemde springvorm en strijk glad.

  2. 2

    Schil de appelen en snij ze in kleine blokjes. Stoof ze kort aan in een beetje boter. Schep de appelmoes (er mogen nog stukjes inzitten) op het beslag.

  3. 3

    Verwarm de room, de zure room, 40 g suiker en het vanillepoeder en roer goed los. Verdeel over de appelmoes en bestrooi met amandelschilfers. Schuif 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.