Lasagne met ricotta, zoete aardappel en boerenkool
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snij in schijfjes. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Laat 20 à 30 minuten roosteren of tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
-
2
Schil de ui en knoflook en snipper ze fijn. Maak de boerenkool schoon door de harde stengels te verwijderen, en hak grof.
-
3
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig, voeg de boerenkool toe en laat slinken. Zet opzij.
-
4
Meng in een kom de ricotta met de eieren en roer de gebakken boerenkool erdoor. Kruid met peper en zout.
-
5
Breng een pan water aan de kook. Dompel de lasagnevellen kort onder, zodat ze soepel worden.
-
6
Neem een ovenschaal en lepel wat tomatenblokjes op de bodem zodat de lasagnevellen niet blijven kleven. Leg er een laag lasagnevellen op, bedek opnieuw met tomatenblokjes, schep er een laag geroosterde zoete aardappel op en daarop de ricotta.
-
7
Herhaal deze lagen, strooi de geraspte Parmezaan op de ricotta en zet 20 à 30 minuten in de oven tot de lasagne mooi goudbruin is.
Ingrediënten voor
4 personen- zoete aardappelen600 g
- boerenkool500 g
- ui1
- knoflook1 teentje
- tomatenblokjes800 g
- lasagnevellen8
- eieren2
- geraspte parmezaan100 g
- ricotta500 g
- olijfolie
- peper en zout