Recept

Veggie-lasagne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze vegetarische lasagne is zo lekker dat niemand het vlees mist. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de courgettes, maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Halveer de kerstomaatjes. Snij de peterselie fijn. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Pel de knoflook en plet ‘m. Stoof de sjalotten en de geplette look samen met de champignons aan in een beetje vloeibare vetstof. Voeg na 5 minuten de courgettes, de kerstomaten en de peterselie toe en laat het geheel 3 minuten sudderen. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

  2. 2

    Maak de bechamelsaus: verhit 30 g vetstof in een steelpan en voeg al roerend beetje bij beetje de bloem toe tot je een glad beslag krijgt. Laat dit afkoelen en giet er vervolgens beetje bij beetje de sojadrink bij. Roer goed en breng dit aan de kook. Laat het sudderen tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Vet een ovenschotel in en bedek de bodem met een laagje lasagnevellen. Vul de schotel met een laagje groentesaus, lasagnevellen, bechamelsaus, lasagnevellen, groentesaus enz. Herhaal al deze laagjes tot de schotel vol is en eindig met een laagje bechamelsaus.

  4. 4

    Zet de ovenschotel in de oven en gaar de lasagne 40 tot 45 minuten. Strooi er wat peterselie over en dien op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Veggie-lasagne

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!