Recept

Lasagne met boschampignons, salie en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Helemaal veggie! Lekker met stokbrood en een rucolasalade erbij. Wil je er toch vlees bij? Voeg dan nog wat kippengehakt toe aan de champignons en bak het mee krokant.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Maak de bospaddenstoelen schoon en snij de grotere exemplaren in plakjes. Verhit olijfolie en boter in een pan en bak er de sjalot, de knoflook en de champignons in. Versnipper een 4-tal salieblaadjes en voeg ze toe. Kruid de bospaddenstoelen met de tijm, peper en zout en roerbak ze tot de champignons net gaar zijn. Roer er dan de room door.

  2. 2

    Smelt 3 eetlepels boter in een grotere steelpan en voeg de bloem toe. Roer goed en giet al roerend de melk erbij. Roer tot je een gladde bechamelsaus hebt, breng op smaak met de mosterd en de helft van de gruyère. Snij de mozzarella in plakjes.

  3. 3

    Stel de lasagne samen. Leg onderaan een ovenschotel een laagje bechamelsaus en een laag lasagnevellen. Leg hierop een laag champignons en plakjes mozzarella. Herhaal de lagen lasagne, bechamel, champignons en mozzarella tot de schotel helemaal gevuld is.

  4. 4

    Strooi er tot slot de rest van de gruyère over, werk af met de verse salieblaadjes en zet de schotel 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met boschampignons, salie en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!