Recept

Groentelasagne met kalfsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke lasagne boordevol groenten. 

bereiding
  1. 1

    Maak alle groenten voor de bolognesesaus schoon, verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snij de groenten in blokjes. Stoof de groenten aan in olijfolie. Giet de passata erbij en laat pruttelen tot de groenten gaar zijn. Mix daarna tot een niet te fijne saus.

  2. 2

    Bak het gehakt rul en voeg toe aan de saus.

  3. 3

    Spoel de courgette, snij in grove stukken en stoof aan in een bakpan met olijfolie. Laat even stoven en kruid met peper, zout en kerriepoeder. Doe de courgetteblokjes, zodra ze zacht zijn, in een hoge maatbeker en doe er net zoveel rijstmelk bij (verhouding 1:1). Mix de courgettes indien nodig in twee keer. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met peper, zout en of kerriepoeder.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak nu de lasagne. Start met een laagje bolognesesaus, leg daarop de lasagnevellen en giet daarover een laagje courgettesaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Bestrooi met de gemalen kaas en schuif 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentelasagne met kalfsgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!