Mini-cheesecake met kersen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mini-cheesecake met kersen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo schattig, zo lekker! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven tot 180°C. Doe de koekjes in een afsluitbare plastic zak en rol er met een deegrol over, tot ze helemaal verkruimeld zijn. Meng de kruimels met de gesmolten boter. Zet 6 dresseerringen op een met bakpapier beklede ovenplaat en vul de bodem met de koekjesmengeling, druk aan. Bak gedurende 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Week de gelatineblaadjes in koud water, gedurende 5 minuten. Klop de slagroom stijf met de suiker. Warm het citroensap- en rasp op in een steelpannetje, los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer de citroenmengeling door de roomkaas. Spatel er de opgeklopte slagroom door.

  3. 3

    Giet de vulling op de afgekoelde vormpjes, dek af met plasticfolie en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Week voor de afwerking 15 gram gelatine in koud water. Warm het appelsap op en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  5. 5

    Haal de kaastaartjes uit de koelkast. Schik er enkele ontpitte kersen op en giet er de appelsap-gelatine op. Laat opnieuw enkele uren opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven tot 180°C. Doe de koekjes in een afsluitbare plastic zak en rol er met een deegrol over, tot ze helemaal verkruimeld zijn. Meng de kruimels met de gesmolten boter. Zet 6 dresseerringen op een met bakpapier beklede ovenplaat en vul de bodem met de koekjesmengeling, druk aan. Bak gedurende 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Week de gelatineblaadjes in koud water, gedurende 5 minuten. Klop de slagroom stijf met de suiker. Warm het citroensap- en rasp op in een steelpannetje, los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer de citroenmengeling door de roomkaas. Spatel er de opgeklopte slagroom door.

  3. 3

    Giet de vulling op de afgekoelde vormpjes, dek af met plasticfolie en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Week voor de afwerking 15 gram gelatine in koud water. Warm het appelsap op en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  5. 5

    Haal de kaastaartjes uit de koelkast. Schik er enkele ontpitte kersen op en giet er de appelsap-gelatine op. Laat opnieuw enkele uren opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.