Recept

Rigatoni met pollo cacciatore

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere pasta met kip en pancetta waar het hele gezin van zal smullen.

bereiding
  1. 1

    Breng de kip op smaak met peper en zout en leg de stukken kip in een kom. Voeg de rozemarijn en een gekneusd teentje knoflook toe en dek de kip af met de wijn. Laat het geheel minimaal een uur tot een hele nacht, marineren in de koelkast.

  2. 2

    Maak de tomatensaus. Pel en ontpit de tomaten, snij in stukjes. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Bind de tijm, peterselie, rozemarijn en laurier samen tot een kruidentuiltje.

  3. 3

    Fruit de sjalot glazig in de olijfolie. Voeg er de knoflook aan toe en laat heel even meestoven. Roer er de stukjes tomaat door en leg er het kruidentuiltje bij. Bestrooi met de suiker en kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat de tomatensaus zonder deksel 1 uur zacht sudderen. Haal het kruidentuiltje eruit en breng de saus op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Haal de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Hou de marinade bij. Leg de kip in een schone kom en stuif er wat bloem overheen. Schud het teveel aan bloem ervanaf. Wikkel de plakjes pancetta rond de kippendijen.

  5. 5

    Verhit een braadpan op het vuur en doe een flinke scheut olijfolie in de pan. Bak de stukken kip goudbruin. Haal de kip uit de pan en voeg de knoflook toe. Voeg nu ook de olijven, tomatensaus en de kippenmarinade toe.

  6. 6

    Breng de inhoud van de stoofpot even tot aan de kook totdat de alcohol uit de wijn verdampt is zet het deksel op de pot. Laat een uur op zacht vuur garen.

  7. 7

    Kook de pasta al dente. Giet af, voeg toe aan de saus en laat nog even kort meestoven. Serveer de pasta met versgeraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rigatoni met pollo cacciatore

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!